ZAPPAnanza-plakat

Siden før jul har vi trålet nærmere 60 Zappa-album, plukket låter fra lederhosen-stil (eller var det "Läther"?), via den sære musikken i de truede taktarters rekker, til det ultratilgjengelige og fengende innenfor pop og rock. Vi skal til underverdenen og helvete, vi byr på Grammy-prisvinnere, nummererte tyske møbler, fandenivoldske soloprestasjoner. Og mye mye mer. En helkveld i to akter med et topptrent band og glimrende solister. ZAPPAnanza-plakat

På scenen 23. mai skal du få oppleve:

  • Bandleder, gitarist og Zappa-nestor Jarle Storløkken,
  • Jazz/blues-gitarhelt og skjettengutt Marcus Løvdal,
  • Trombonist og komponist Øyvind Brække,
  • Vokalist og strømmengutt Kjetil Laumann,
  • Perkusjon og nesten 2 meter høy Ola Lindh

Du kjøper billetter i døra, eller på billettservice.no (link kommer). Kr 200,- / kr 100,- student.

Dørene åpner 19.00. Konsertstart kl 19.30.

Ølservering før, underveis og i pausen! (Hvis vi får sjenkebevilgning... :-))

==

Frank Zappa - Født 21. des 1940, døde alt for ung av kreft 4. des 1993 i en alder av 52. Zappa var uhyre produktiv - med gjerne 3-4 albumutgivelser i året - og penset innom alle musikksjangere i sin tid. Fra 50-talls doo-wop, psykedeliske operetter, filmmusikk, progressiv rock, politisk satire, samtidsmusikk for symfoniorkestre, mainstream pop (som Bobby Brown), til dampende blues, (hard)rock  og jazz. Masse jazz. Og Igor Stravinskij og Edgar Varese. Zappa var også kjent for å kjøre en ultra tight linje med sine musikere, datidens 1-ere, som ofte trakterte 2 eller flere instrumenter. Nulltoleranse for alkolohol og narkotika, for Zappa drev kun med kaffe og røyk - og masse damer. Alle konsertturneer ble timet med niitidige øvelser på dagtid og umenneskelige lange sett på kveldstid. Det paradoksale er at samtlige musikere (med unntak av Zappas gitarprotesje, Steve Vai), hadde sine karrieremessige høydepunkt sammen med Zappa. Zappa var alltid i opposjon og utfordret status quo. Og alltid i krig med "Big business", slik som plateselskapene sine. Mens Zappa var lenket til rollestolen etter en vill fan dyttet han av scenen, skrev han og fikk utgitt 2 dedikerte storbandplater - Waka/Jawaka og The Grand Wazoo.

Jarle Storløkken - Jarle G. Storløkken (f. 1977) er en gitarist, komponist, arrangør og bandleder fra Lørenskog. Han har bakgrunn som klassisk gitarist, men regnes i dag innenfor toppsjiktet blant norske jazzgitarister, i tillegg til å være allsidig representetert pop- og rockverdenen i diverse sammenhenger. Som arrangør benyttes han ofte av ulike profesjonelle orkestre og ensembler, slik som Forsvarets stabsmusikkorps, Jarle er fast arrangør for og gitarist i Tine Thing Helseths tenThing brassensamble, jazzkvartetten Made in Corea og Christianssand String Swing Ensemble. Han har spilt i flere grupper og medvirket på mange CD-utgivelser. Jarle har Mastergrad i komposisjon og arrangering fra Institutt for Musikkvitenskap, Universitet i Oslo.

Øyvind Brække - Kveldens eldste 1969-modell. Fra Bærum, men utdannet jazztrombonist fra jazzlinja på Trondheim. Svært produktiv komponist med mange plateutgivelser - sammen med stora navn og band - på samvittigheten. Hatt sin musikalske oppvekst i Sandvika Storband, samarbeidet senere mye med Trondheim jazzorkester. Pådriveren bak The Source. Øyvind har gjort forskjellige ting med storheter som Chick Corea, Eirik Hegdal, Per Zanussi, Erlend Skomsvoll, Motorpsycho, and Come Shine. Øyvind er en fantastisk fyr vi ser fram til å jobbe med i framtiden.

Kjetil Laumann - Den yngre 1969-modellen. Født på Strømmen, men emigrerte til Fjellhamar ved fylte 2 år. Bestemte seg tidlig for å drive med musikk. Kjetil var en sentral skikkelse i det gryende musikkmiljøet på Romerike stort sett hele 90-tallet, som vokalist og gitarist i Operasjon Dødsverk, s.u.a.n, med flere. Kjetil har vært på gamle Musikkbukken og i  platestudio circa like mange ganger. I dag jobber Kjetil som deskjournalist i SOL. Musikktørsten slukkes som gitarist, vokalist og primus motor i progrock-/Zappa-cover-bandet Dead Dino Storage - sammen med Jarle Storløkken og Ola Lindh.

Marcus Løvdal - Elektrikersønnen fra Gamle-Skjetten, som ble flasket opp med gitar-spelling. Har gått musikklinja på Lillestrøm. Jarle Storløkkens tidligere protesje. Satser alt på musikk.

Konserten arrangeres i samarbeid med Folkets Hus Strømmen, og med støtte fra LillestrømBankenNorsk jazzforum og Skedsmo kommune.

Comment