Electric Jazz Night - Tribal Tech Tribute 26. mars i Connect

Det er duket for en elektrisk jazzaften når Lillestrøms eget Ett Fett Storband igjen går sammen med Lørenskog-musikeren Jarle G. Storløkken, og presenterer amerikansk progressiv fusion og jazzrock av det heftige slaget.

I sitt 26. år er Ett Fett Storband mer aktive enn noen gang, og fyrer løs 2014-sesongen med konsert på en av landets beste klubbscener; Connect i Lillestrøm kultursenter. Det blir en konsert fylt av energi og spilleglede, der bandet både får vist seg frem som ensemble, og presentert egne fremdragende solister. Det hele blir trygt og kyndig ledet av arrangør Jarle G. Storløkken.

Om musikken: Akkurat som sine kolleger Pat Metheny og John Scofield nyter strengeikonet Scott Henderson like stor anerkjennelse for sine bedrifter som komponist som for sine ubestridelige evner som gitarist. Henderson er opprinnelig fra Miami, Florida, og har helt siden oppveksten sugd til seg og absorbert et vell av ulike musikalske uttrykk i denne musikalske smeltedigelen av en storby. Spesielt karibiske influenser er tydelige i musikken hans, men like fremtredende er arven fra 70-tallets jazzrock og fusion, rotekte Mississippi-blues og tung Texansk rock – hele tiden med den mangslungne amerikanske jazzhistorien som bakteppe.

Henderson ble først kjent for det store jazzpublikum som medlem av Chick Corea Electric Band og Zawinul Syndicate. På slutten av 80-tallet startet han sitt eget band, Tribal Tech, sammen med bassfantomet Gary Willis. Musikken deres kan best beskrives som ”et Weather Report for 90-tallet”, hvor ekstremt sterke melodier settes inn i originale og ambisiøse låtstrukturer. Dette toppes med et avansert harmonisk språk og virtuose improvisasjoner, og helhetsinntrykket blir kort og godt spektakulært!

Jarle G. Storløkken har arrangert ut et knippe av Tribal Techs låter for storbandbesetning, et format som kler Tribal Techs musikk ekstremt godt, i og med at Henderson og Willis ofte har akkurat storbandets klangverden og rollefordeling i bakhodet når de komponerer.

Velkommen til en festaften for alle musikkelskere!

Sted: Lillestrøm kultursenter - Connect klubbscene Når: Onsdag 26. mars 2014, Konsert start kl 20.30 Billetter: kr 200,- (medlemmer 150,-/ student 100,-) Kjøpes i kultursenterets billettluke, eller i døra - kort & kontant.

JAZZ NIGHT Tribal Tech 260314 portrait

Comment