Ett Fett Storband gjør musikk av Wayne Shorter på Romerike Storbandfestival, kl 21.30 lørdag 15. oktober 2016.

Wayne Shorter står for tur når Lillestrøms eget Ett Fett Storband igjen går sammen med Jarle G. Storløkken. Kvelden dedikeres Wayne Shorters musikk, arrangert av Jarle Storløkken, Guy Sion og Øyvind Brække.

SHORTER MESSAGES er en hyllest til musikeren og komponisten Wayne Shorter (f. 1933), der vi tar for oss komposisjoner fra Shorters 60 år lange karriere. I en alder av 84 år er han fortsatt aktiv som musiker, og ga ut et soloalbum så sent som i 2013. I starten av sin karriere spilte han med Horace Silver og Maynard Ferguson, før han i 1959 skiftet til Art Blakeys Jazz Messengers. Fra 1964 til 1969 var han medlem av Miles Davis' kvintett. I 1970 startet han sammen med Joe Zawinul og Miroslav Vitous fusiongruppen Weather Report. Etter at han forlot Weather Report i 1986 har han gitt ut en rekke album, både i samarbeid med andre musikere og som frontfigur i eget band. Hans diskografi teller rundt 25 egne album samt over 100 album med andre musikere og grupper.

Wayne Shorter har i sin karriere mottatt 10 Grammy Awards og en rekke andre priser, og jazzkritiker Ben Ratliff i New York Times beskriver ham som «probably jazz's greatest living small-group composer and a contender for greatest living improviser».

Jarle G. Storløkken (f. 1977) er gitarist, komponist og arrangør fra Lørenskog. Jarle spiller i en rekke band, som Christiania String Swing Ensemble, Dead Dino Storage og Made in Corea. Han er også fast gitarist og arrangør i Tine Thing Helseth Quintet. Han har gjort en rekke prosjekter med Ett Fett Storband tidligere (Pat Metheny, John Scofield, Gino Vannelli m.fl.) og er mannen bak de fleste arrangementene i SHORTER MESSAGES prosjektet. Jarle er også kveldens dirigent.

Ett Fett Storband har siden 1988 vært det ledende storbandet på Nedre Romerike, og kjennetegnes av allsidighet og profesjonalitet. Bandet har jobbet med utallige musikere, dirigenter og artister, og har kunnet tilby publikum mange og varierte musikkopplevelser opp gjennom årene. Våre nyere innspillinger kan lastes ned på ettfett.no. Noen av landets fremste musikere, i samspill med unge musikkstudenter og dyktige amatører utgjør 17-manns ensemblet Ett Fett Storband.

Comment